Alle vrienden

Paas en Kegeltje zijn twee super goede vrienden die dol zijn op lekker eten en gezelligheid! De vrienden van Paas en Kegeltje doen graag mee met al hun plannetjes. Wil je weten wat het lievelingsgerecht is van Paas en Kegeltje en van hun vrienden lees dan verder.
 
Paas houdt van grapjes en van spelletjes. Kegeltje is zijn beste vriend omdat hij altijd vol goede en leuke plannetjes zit. Koken? Nou uh…. Paas maakt vooral snelle en makkelijke dingen. Paas is dol op worteltjes en salades. 
 
Lievelingseten: waterijsjes
 
Kegeltje barst altijd van de goede ideeën. Een feestje of  een kookwedstrijd? Geen probleem, Kegeltje regelt het wel. Hij is dol op koken en op gezelligheid. Kegeltje geeft graag zijn receptjes aan zijn vrienden en hij vindt het ook leuk als zij hun receptjes aan hem geven.
 
Lievelingseten: pannenkoeken en wraps
 
 
 
Rosie is een echte duizendpoot. Dat klinkt misschien gek bij een spin! Maar Rosie is razend snel en met haar 8 poten kan ze heerlijke dingen maken. Ze is dol op alles wat zoet is.

Lievelingseten: suikerspinnen
 Wildeman is dol op eten. Eigenlijk vindt hij alles lekker, maar fruit en aardappelen zijn echt favoriet. Wildeman maakt er de meest lekkere receptjes mee. In zijn keukentje gaat het er soms wel wat wild aan toe. Wildeman is een enorme knoeipot!

Lievelingseten: stamppotjes
 
 
 


Vos houdt van slim en makkelijk eten. Hij is dol op Italiaanse hapjes. Tomaten en tomatensaus vindt hij heerlijk. Vos kookt wel, maar hij gaat ook vaak op bezoek bij zijn vrienden. Wanneer? Rond etenstijd natuurlijk!
 
Lievelingseten: pasta en tomaten
 Pim en Pluim
zijn dol op koken. Hartige en zoete taarten, koekjes, appelflappen. Niets is ze te gek. Ze proberen steeds weer iets nieuws uit. Het gaat ook wel eens mis. Zoals die ene keer dat ze teveel mais in de pan hadden gedaan. De popcorn plofte gewoon de boom uit!
 
Lievelingseten: taart!
 


Kwetter en Stilte
eten het liefste groentes en soep. Hun twee kinderen houden ervan om mee te helpen als Kwetter of Stilte kookt. Vooral roeren en proeven vinden ze erg leuk.

Lievelingseten: soep, en dan vooral groene soep!
 
 
 


De vogeltjes
in het bos helpen ieder een graag een handje mee. Ze strooien kleine gekleurde snoepjes over toetjes, plukken wat kruiden of zingen gewoon een gezellig liedje. Ook helpen de vogeltjes maar wat graag met het oppikken van alle kruimeltjes die op de grond blijven liggen…

Lievelingseten: broodjes